Ni år siden Hewler blev ramt af et double terrorangreb

Det er i dag ni år siden et af de største terrorangreb ramte Sydkurdistan, mens hundredevis mødtes for at fejre den islamiske helligdag ”Eid Al-Mubarak” i henholdsvis Kurdistan Demokratiske parti (KDP) og Patriotiske Union af Kurdistan (PUK) hovedkvarterer i Hewler, havde 2 terrorister formået at komme igennem sikkerhedskontrollen.

At to terroriser kunne komme igennem sikkerhedskontrollen viste sig at have fatale konsekvenser, da der var tale om to selvmordsbombere, en i hvert hovedkvarter. Så snart det blev deres tur i rækken til at give hånd til højtstående medlemmer i KDP og PUK udløste de deres selvmordsbombe, et øjeblik efter var 101 døde og 133 såret.

De dræbte og sårede var alt fra børn til ældre politiske ledere, fra forskellige dele af regeringen, politiske partier, medlemmer af det kurdiske parlament og repræsentanter for udenlandske konsulater der var udstationeret i Sydkurdistan. En af de højst profilerede ofre for selvmordsattentatet var daværende vicepræmiereminister i KRG Sami Abdul Rahman, hvis søn også blev offer for attentatet.

Afslutningsvis vil jeg bringe et citat fra sidste års mindehøjtidelighed i KRG.

“Det er gennem disse dystre begivenheder, vi minder fremtidige generationer om hvad det er vi har gået igennem for at komme til hvor vi er i dag. Det er vigtigt at huske på at befolkningen i Kurdistan ofrede deres liv, så vi alle kunne have fremskridt, og husk at vi skal stå sammen for at nå målene for vores nation.” – Minister for Martyrer og Anfal anliggender, Sabah Ahmed.