Abdullah Ocalan blandt de 100 mest indflydelsesrige personer

TIME præsenterer sin årlige liste over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden, fra kunstnere og ledere til at pionerer, titaner og ikoner. På årets liste finder man den kurdiske leder Abdullah Ocalan under de mest indflydelsesrige ledere.

Den irske fredsaftale kendt som “Good Friday”-aftalen bliver 15 år i denne måned. I næsten al den tid har Abdullah Öcalan, en af grundlæggerne af Kurdistans Arbejderparti, siddet i fængsel i Tyrkiet.

På trods af dette er han blevet en stemme for fred, en leder villig til at tilbyde en venskabelig hånd til dem, han har kæmpet mod det meste af sit liv.

At overtale fjender til at der er alternative måder at løse langvarige forskelle kræver tålmodighed og en vilje til at engagere sig i dialog, men vigtigst kræver det lederskab.

Öcalan har vist lederskab, på trods af fængsling har han smedet en køreplan for fred, der forpligter det kurdiske folk til demokrati og frihed og tolerance. Han hævder at det er tid til “ny begyndelse”, som vil bringe det kurdiske folks kamp ind i en ny fase der “lukke munden på våben og lader ideer og politik tale.” – En politisk fase hvor de igennem forhandling søger at skabe et lige, frit og demokratisk land for “alle folkeslag og kulturer.”

Jeg vil rose ham for hans lederskab og vision og opfordre den tyrkiske regering til at løslade ham.

Af Gerry Adams leder af Sinn Fein

Se hele listen her