Interview: Jiar Ali – Nordiskmester i Thaiboksning

Jiar Ali er 15 år gammel og kommer fra Sydkurdistan. Han er bosat i København og har de sidste par år dyrket sin passion Thaiboksning, som er Thailands nationale kampsport. Jiar Ali har siden hentet mange titler hjem indenfor sin målgruppe, 60kg. Junior. Blandt andet blev han Danmarksmester i 2012, samme år blev han Nordiskmester og tidligere i denne måned, formåede han igen at blive Danmarksmester 2013.

Medyamagazine har snakket med Jiar Ali omkring, hvad der har drevet ham til Thaiboksning og om en karriere indenfor denne kampsport er en mulighed.

Hvad fik dig til at starte til Thaiboksning?

Jeg har altid godt kunne lide, at se kampsportsfilm som Bruce Lee og Van damme filme. Alle mine venner gik til fodbold, men det var ikke rigtigt noget for mig, så jeg ville finde en sport der sagde mig noget. Her startede jeg så til Kickboksning, på det tidspunkt var jeg cirka 11 år gammel. Jeg gik til det i 1,5 år og så skiftede jeg til Thai Boksning, fordi jeg syntes det var meget mere noget for mig og siden jeg startede, har jeg kun trænet det.

Du har efterhånden smidt mange titler hjem – hvad har du selv gjort for at gøre dette muligt?

 Jeg løber og træner meget cirka 3 uger op til kamp og prøver, at gøre mig så klar som muligt rent fysisk. Jeg er meget seriøs omkring det og bruger næsten kun min tid på træning. Rent mentalt er det, det eneste jeg fokuserer på, for på den måde er der ikke noget der kan distrahere mig.

Hvordan har din familie og venner reageret på, at du har valgt at gå til Thaiboksning og når de har været til dine kampe?

Alle mine venner syntes at det er fedt, at jeg bruger så meget tid på det og det støtter mig 100 %. De kommer også til alle mine kampe i København.  Min Familie støtter mig også meget og plejer også at komme til mine kampe, men min mor kan ikke rigtigt lide det, fordi hun synes det er en meget voldsom kampsport.

Er Thaiboksning noget der kommer til at fylde meget i din fremtid?

Selvom jeg skal på gymnasiet næste år, får jeg stadig meget tid til at træne. Jeg er kommet ind på Team Danmark, som er for danske elite atleter der både skal gå i skole, men stadig have tid til at træne. Jeg kommer til at træne én gang om morgenen og én gang om eftermiddagen hver dag. Thaiboksning kommer 100 % til at fylde meget i min fremtid, det er det jeg går og satser på og vil også have en professionel karriere indenfor sporten. Da jeg kun er 15 år, er det realistisk at jeg kan slå igennem, så længe jeg fortsætter og tager det seriøst, som jeg gør nu.

Jiar Ali fortsætter træningen som sædvanligt og står kampklar til fremtidige turneringer og mesterskaber.

Jiar Ali