Lars Aslan Rasmussen genvalgt for socialdemokraterne

I mandags blev politikeren med kurdiske rødder, Lars Aslan Rasmussen, genvalgt som folketingskandidat for Socialdemokraterne på Nørrebro.

I den anledning har MedyaMagazine.dk lavet et lille  interview med Lars, samtidig med at magasinet lykønsker ham.

MM: Stort Tillykke med at du er blevet genvalgt Lars. Først og fremmest vil vi hører hvordan du reagerede da du fik at vide at du var blevet genvalgt som folketingskandidat?

Lars: Jeg blev meget rørt og stolt over den opbakning, som de socialdemokratiske medlemmer har givet mig. Det er noget der forpligter, og jeg går til opgaven med aller største ydmyghed.

MM: Du skriver i en statusopdatering på facebook, at du vil kæmpe videre for det der er rigtigt, kan du fortælle lidt mere om hvad du helt præcist kæmper for, og hvorfor?

Lars: Jeg har i mine snart 8 år som politiker på Københavns rådhus været særligt optaget af at skabe social retfærdighed. Jeg er socialist og mener grundlæggende, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs, og at vi som samfund, altid skal kunne række hånden ud til de mennesker der har brug for det. Derudover kæmper jeg meget for at der skal være plads til alle i det danske samfund, uanset hvilken etnisk, religiøs eller seksuel baggrund man har. Mangfoldighed er kun en styrke, og må ikke ses som et problem.

MM: Hvad håber du at kunne opnå, nu hvor du er blevet genvalgt som folketingskandidat?

Lars: Det er klart at jeg håber at kunne påvirke ting, jeg ikke har indflydelse på i dag. Det gælder især i udenrigspolitikken, hvor jeg mener at Danmark i al for høj grad, har svigtet at støtte de demokratiske kræfter i Mellemøsten. Det gælder især kampen for rettigheder og frihed til det kurdiske folk, samt sikre at alle religiøse mindretal respekteres. Danmark bør ikke erstatte diktatorer med andre ledere der er ligeså danne- eller endnu værre. Der håber jeg at kunne gøre en forskel.

Lars er 33 år og født og opvokset på Nørrebro i København. Hans far er kurder fra Tyrkiet og hans mor er dansk.

Interview: Alan Hasso
Foto: Niels Hougaard (Politiken)