Alternativ bekæmpelse af depression

Hvad kan du gøre for aktivt at støtte din krop med at bekæmpe depression? Man bliver nødt til at se på den vigtigste årsag til depression først, det er ikke så enkelt at man bare kan skyde skylden på den mørke og kolde vinter.

Ligesom mange andre sygdomme er din ernæring også i fokus her, da det direkte har en indvirkning på hjernens ydeevne ligesom det påvirker alle andre organer.

Depression er en betændelseslignende tilstand (forskning har konstateret, at mennesker med klinisk depression, viser forhøjede niveauer af inflammation) inflammation kan også skyldes lave niveauer af omega-3. En anden ting der underbygger denne teori er at, konventionelle antidepressive medicin har anti-inflammatoriske virkninger.

Ernæring

Mange deprimerede individer er kulhydrat eller sukker afhængig, kulhydrater hæve niveauet af serotonin, som er et af de humør relaterede neurotransmittere, mens glukose opsving i kroppen føles som et godt fix, det er en blanding af disse der bidrager til at kroppen bliver energisk og derefter crasher.

For at undgå dette bør du skære kerner fra din kost og begrænse kulhydrater til dem du får fra kilder der gavner dig, såsom som frugt og grøntsager. Dette vil opretholde en hormonbalance og samtidig holde yderligere inflammation nede. Det er også vigtigt at holde miljø gifte nede på et minimum da det kan stimulere kroppens inflammatoriske respons, køb så vidt muligt frugt og grønt der ikke er brugt sprøjtegift på og husk at vaske dine vare grundigt!

Kosttilskud

Omega-3 er en essentiel fedtsyre, der ud over at være vigtigt for din kost også er en kendt fra brug i forbindelse med terapi mod depression.

Vitamin (B, C, D), mineraler (selen, chrom og magnesium) og antioxidanter bør komme fra frugt, olivenolie og grøntsager, men kan også tages som et supplement.

Aminosyrer er også vigtige så sørg du har en proteinrig kost.

Naturlige midler til at bekæmpe depression:

St. Johns Wort (Perikum) en gul blomst, som du kan få i pille form eller som en væske.

D3-vitamin, D2 optages via ultraviolet sollys, fisk, æg og kød. En undersøgelse i 2010 viste at mænd og kvinder med D-vitamin-mangel er sandsynligheden for at udvikle depression 1,6 til 2 gange større.

Andre metoder

Husk at være under solen så meget som muligt. Der er ikke meget dagslys i vintermånederne, men sørg for at være ude så meget som muligt. Selvom du ikke kan se solen, vil det stadig have en positiv effekt på dig.

Sov mindst 8 timer, de bedste timer at sove på er når man sover når månen kommer frem og når man står op samtidig med solen.

Hvad for mange har været et faktum i hundredvis af år, har en undersøgelse for nylig bekræftet nemlig at meditation holder psykiske lidelser i skak ved at omprogrammere hjernen. 20 minutter hver dag er nok til at holde dig i gang, men selvfølgelig jo mere du mediterer desto mere afslappet og rolig du vil føle, og det vil automatisk holde de negative depressive tanker i væk.